Posibile rămășițe umane găsite lângă locul exploziei din Nashville, spune șeful poliției

86 / 100

Explozie precum un mister, dar primarul John Cooper a declarat vineri că explozia a fost cauzată de o „bombă deliberată”.

Trei civili au fost spitalizați și se află într-o stare stabilă, au spus oficialii.

Avertismentul neobișnuit venit de la RV probabil a salvat vieți. Dar rănile grave au fost evitate și din cauza polițiștilor care au luat în serios avertismentul și au degajat zona.

Țesutul găsit va fi examinat pentru a vedea dacă este de la persoană

Șeful departamentului de poliție Metro Nashville, John Drake, a declarat vineri seară că anchetatorii au găsit țesut în apropierea locului exploziei. Vor fi examinați, a spus el, pentru a stabili dacă sunt rămășițe umane. Nu putea spune cât de aproape era țesutul de locul în care a explodat autocaravanul.
CBS News a raportat mai întâi informații despre posibilele rămășițe umane
Explozia a distrus cel puțin 41 de afaceri și o clădire s-a prăbușit parțial, au spus oficialii. Îngrijorat de integritatea structurală a clădirilor afectate, orașul a înconjurat zona și nu va permite nimănui să intre până duminică după-amiază.
“Va trece ceva timp până când 2nd Ave va reveni la normal”, a spus Cooper.
Martorii și-au amintit momentele terifiante de dinaintea exploziei și după aceea. „Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat pentru CNN rezidenta Betsy Williams. – A zguduit totul.
explozie
explozie
Ea a spus că aude avertismentul din ceea ce suna ca o voce automată de femeie. Ea a spus că, dacă împușcăturile nu au trezit-o, nu este sigură că ar fi auzit mesajul.
Ea și familia ei au plecat după ce vocea RV a spus că mai sunt opt ​​minute înainte de explozie. S-au îndreptat peste râu și au privit din parcarea stadionului NFL al orașului.
Când timpul a expirat, au început să se întoarcă înapoi. În timp ce conduceau pe 2nd Avenue, au văzut explozia, a spus Williams.
“Mingea de foc a urcat până la AT&T, deasupra clădirii AT&T. Totul, adică, totul a tremurat. A fost chiar explozia”, ​​a spus ea pentru Anderson Cooper.
201225102724 restricted 09 nashville explosion 1225 exlarge 169
Un alt rezident a spus că scena distrugerii a fost ca un film apocaliptic.
Trei mașini au fost incendiate. Copacii erau jos. Cărămizi și sticlă erau peste tot.
Primarul a mulțumit poliției pentru salvarea oamenilor de la rău.
Ofițerii Departamentului de Poliție din Metro Nashville răspundeau la un apel de împușcături trase în jurul orei 5:30 dimineața CT vineri, când au găsit autocarul parcat în fața unei clădiri de transmisie AT&T la 166 2nd Avenue North.
Când au auzit avertismentul, au îndepărtat oamenii.
RV-ul a explodat la 6:30 am CT, a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Don Aaron. „Credem că acesta a fost un act intenționat”.
Forța exploziei a doborât un ofițer, a spus Aaron, și a provocat pierderea auzului în altul. Dar niciun ofițer nu a suferit răni grave.
Purtătorul de cuvânt al AT&T, Jim Greer, a declarat pentru CNN că hub-ul rețelei companiei din oraș a fost deteriorat în urma exploziei, iar serviciul din zona Nashville a fost afectat. AT&T este compania mamă a CNN.
Oficialii nu au informații despre dacă cineva se afla în interiorul RV-ului când a explodat. Poliția a postat pe Twitter o fotografie a RV-ului, care a fost condus în zonă la 1:22 dimineața
Nu au existat amenințări credibile cunoscute în zona Nashville care ar fi semnalat un atac iminent asupra sau înainte de Crăciun, a declarat pentru CNN o sursă federală de aplicare a legii.
O a doua sursă de aplicare a legii a declarat că autoritățile federale nu sunt conștiente de o discuție sporită la nivel național de către grupuri extremiste cunoscute, care ar indica orice planuri credibile pentru desfășurarea atacurilor în timpul sărbătorilor.
Procurorul general în funcție al SUA, Jeff Rosen, a fost informat despre incident, potrivit purtătorului său de cuvânt, „și a ordonat ca toate resursele DOJ să fie puse la dispoziție pentru a ajuta la anchetă”.
Experți tehnici din laboratorul FBI și echipe de răspuns la dovezi au fost aduși din întreaga țară pentru a “ajuta la procesarea acestei scene masive a crimei”, a declarat agentul FBI Matt Foster.
Agentul special responsabil ATF Mickey French a declarat că agenția sa și-a activat echipele naționale de răspuns și lucrează alături de FBI și MNPD. Agenția are specialiști în explozie, chimiști și ingineri implicați în procesul de recuperare a dovezilor.
Casa Albă a spus că președintele Donald Trump a fost informat și că va primi „actualizări regulate”. Președintele ales Joe Biden a fost, de asemenea, informat.
Guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a declarat într-o declarație pe Twitter că statul va „furniza toate resursele necesare” pentru a determina cauza exploziei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *